1ste kleuterklas – Juf Lieselot en Ann

Beste ouders,

dit zijn de vriendjes van de peuter -eerste kleuterklas.

Van links naar rechts:

bovenaan: Stan-Finn-Merijn-Juf Anneke-Gitte-Ruben-Jef-Gyliano-Dries-Siebe-Juf Lieselot

onderaan: Mona-Mauro-Victoria-Aimy-Lilia.

We maken er een spetterend schooljaar van!!!

 

Lieve mama’s en papa’s,

de eerste schooldag startte met enkele traantjes bij sommigen, maar deze waren al vlug weg. De kinderen ontdekten de klas en al het leuke speelgoed dat er is. Jules ,de klaspop, had ook zijn boekentas mee waar allerlei dingen in zaten vb. flesje water, brikje chocomelk, fruitdoosje. Alle jongens en meisjes hebben dan ook hun eigen fruitje opgegeten.

Na de speeltijd hebben we een fotoshoot gehouden. Eerst een klasfoto en daarna individuele foto’s in de verjaardagsstoel. Ze vonden dit super!

Het was een geslaagde eerste schooldag, ik kijk ernaar uit om hen maandag terug te zien!

Vele groetjes,

juf Lieselot

Klasfoto:

Individuele foto’s op de verjaardagsstoel met Jules:

Enkele sfeerbeelden van de eerste schooldag:

De jongens en meisjes vonden het een superdagje!

 

Beste mama’s en papa’s,

vandaag vierden we de verjaardag van Merijn. Hij is nu 3 jaar! Dikke proficiat!

 

 

Lieve mama’s en papa’s,

Vorige vrijdag gingen de kinderen van de peuter -en eerste kleuterklas op uitstap naar de schoolhoeve “De Campagne” te Drongen. De weermannen hadden heel slecht weer voorspeld, maar we hebben geluk gehad. Enkel in de voormiddag viel er hier en daar een drupje regen, maar dat hield de kinderen niet tegen om de dieren op de boerderij te ontdekken. We kwamen toe en mochten van de boeren de dieren op de knuffelweide aaien, daar waren 2 ezels, geitjes, een schaap, twee kippen met lange veren op hun poten :-). De kindjes vonden dit super.

Daarna gingen we verder bij Mona, het varken, dit was super. Mona kan zelf op de deur van de stal staan. Dat vond niet iedereen even leuk. Na het bezoek aan het varken, zijn we ons fruitje gaan opeten. Dan hebben we nog een ritje in de kar gedaan met de pony, meer geleerd over de duiven, de konijnen en de cavia’s; de kippen eten gegeven en de schapen gekriebeld, de kinderen mochten op een echte tractor zitten! Na de middag hebben alle kapoenen nog even gespeeld en kiekeboe gezegd door het houten bord. Het was een superleuke dag!!!

 

Mama’s en papa’s,

ik hoorde dat de foto’s van de boerderij te klein uitvielen. Ik had ze helaas al verwijderd. Ik heb er nog een aantal kunnen recupereren en heb ze nog eens toegevoegd.

Groetjes juf Lieselot

    

Vorige week vrijdag hebben de kleine kapoenen een eerste keer gefietst op de speelplaats.  Het was heel mooi weer en Jules mocht ook mee.

In het thema boerderij keken de kinderen naar een filmpje van Musti en het Zandkasteel.

Vandaag vierden we de verjaardag van Siebe. Hij is nu 3 jaar. Dikke proficiat!

Ons vriendinnetje Aimy is helaas 2 weken afwezig geweest doordat een longontsteking haar te pakken had. We hebben voor haar iets geknutseld. Maandag komt ze voor halve dagen terug. We kijken ernaar uit.

Vorige week experimenteerden we met kleur. Dat vonden de kinderen superleuk!

Afgelopen maandag gingen we op uitstap naar het Park van Breivelde te Zottegem met de wiebelbus. Het was super!

De blaadjes die we verzamelden deden we in de herfstbak en daar spelen de kinderen mee.

Maandag 16 oktober vierden we de verjaardag van Stan! Hij is 3 jaar! Dikke proficiat!!!

Gisteren zijn 3 nieuwe vriendjes in de klas gestart: Welkom Louis, Ella en Elise!

Vandaag kregen we bezoek van een meisje in een gele jas in de klas. Dit is een eerste stap naar het toneel, georganiseerd door theater 4-hoog. Het was een super ervaring en iedereen was zeer enthousiast. Wij kregen op het einde de pop en het verhaal van Tello waar we in de klas mee aan de slag kunnen. We gaan Tello ook meenemen als we echt naar het toneel gaan in de loop van het schooljaar.

Vorige week hebben we een hele week rond de verjaardag van Jules gewerkt. We knutselden een taartje voor Jules. Vrijdag was het feest. Jules heeft getrakteerd met pannenkoeken en fristi.

Mmmmm, lekker!

Vandaag vierden we de verjaardag van Aimy. Ze is nu 3 jaar, wat een grote meid!

 

Geef een reactie