1ste kleuterklas – Juf Lieselot juf Naomi en Ann

Beste ouders,

dit zijn de vriendjes van de peuter -eerste kleuterklas.

Van links naar rechts:

bovenaan: Stan-Finn-Merijn-Juf Anneke-Gitte-Ruben-Jef-Gyliano-Dries-Siebe-Juf Lieselot

onderaan: Mona-Mauro-Victoria-Aimy-Lilia.

We maken er een spetterend schooljaar van!!!

 

Lieve mama’s en papa’s,

de eerste schooldag startte met enkele traantjes bij sommigen, maar deze waren al vlug weg. De kinderen ontdekten de klas en al het leuke speelgoed dat er is. Jules ,de klaspop, had ook zijn boekentas mee waar allerlei dingen in zaten vb. flesje water, brikje chocomelk, fruitdoosje. Alle jongens en meisjes hebben dan ook hun eigen fruitje opgegeten.

Na de speeltijd hebben we een fotoshoot gehouden. Eerst een klasfoto en daarna individuele foto’s in de verjaardagsstoel. Ze vonden dit super!

Het was een geslaagde eerste schooldag, ik kijk ernaar uit om hen maandag terug te zien!

Vele groetjes,

juf Lieselot

Klasfoto:

Individuele foto’s op de verjaardagsstoel met Jules:

Enkele sfeerbeelden van de eerste schooldag:

De jongens en meisjes vonden het een superdagje!

 

Beste mama’s en papa’s,

vandaag vierden we de verjaardag van Merijn. Hij is nu 3 jaar! Dikke proficiat!

 

 

Lieve mama’s en papa’s,

Vorige vrijdag gingen de kinderen van de peuter -en eerste kleuterklas op uitstap naar de schoolhoeve “De Campagne” te Drongen. De weermannen hadden heel slecht weer voorspeld, maar we hebben geluk gehad. Enkel in de voormiddag viel er hier en daar een drupje regen, maar dat hield de kinderen niet tegen om de dieren op de boerderij te ontdekken. We kwamen toe en mochten van de boeren de dieren op de knuffelweide aaien, daar waren 2 ezels, geitjes, een schaap, twee kippen met lange veren op hun poten :-). De kindjes vonden dit super.

Daarna gingen we verder bij Mona, het varken, dit was super. Mona kan zelf op de deur van de stal staan. Dat vond niet iedereen even leuk. Na het bezoek aan het varken, zijn we ons fruitje gaan opeten. Dan hebben we nog een ritje in de kar gedaan met de pony, meer geleerd over de duiven, de konijnen en de cavia’s; de kippen eten gegeven en de schapen gekriebeld, de kinderen mochten op een echte tractor zitten! Na de middag hebben alle kapoenen nog even gespeeld en kiekeboe gezegd door het houten bord. Het was een superleuke dag!!!

 

Mama’s en papa’s,

ik hoorde dat de foto’s van de boerderij te klein uitvielen. Ik had ze helaas al verwijderd. Ik heb er nog een aantal kunnen recupereren en heb ze nog eens toegevoegd.

Groetjes juf Lieselot

    

Vorige week vrijdag hebben de kleine kapoenen een eerste keer gefietst op de speelplaats.  Het was heel mooi weer en Jules mocht ook mee.

In het thema boerderij keken de kinderen naar een filmpje van Musti en het Zandkasteel.

Vandaag vierden we de verjaardag van Siebe. Hij is nu 3 jaar. Dikke proficiat!

Ons vriendinnetje Aimy is helaas 2 weken afwezig geweest doordat een longontsteking haar te pakken had. We hebben voor haar iets geknutseld. Maandag komt ze voor halve dagen terug. We kijken ernaar uit.

Vorige week experimenteerden we met kleur. Dat vonden de kinderen superleuk!

Afgelopen maandag gingen we op uitstap naar het Park van Breivelde te Zottegem met de wiebelbus. Het was super!

De blaadjes die we verzamelden deden we in de herfstbak en daar spelen de kinderen mee.

Maandag 16 oktober vierden we de verjaardag van Stan! Hij is 3 jaar! Dikke proficiat!!!

Gisteren zijn 3 nieuwe vriendjes in de klas gestart: Welkom Louis, Ella en Elise!

Vandaag kregen we bezoek van een meisje in een gele jas in de klas. Dit is een eerste stap naar het toneel, georganiseerd door theater 4-hoog. Het was een super ervaring en iedereen was zeer enthousiast. Wij kregen op het einde de pop en het verhaal van Tello waar we in de klas mee aan de slag kunnen. We gaan Tello ook meenemen als we echt naar het toneel gaan in de loop van het schooljaar.

Vorige week hebben we een hele week rond de verjaardag van Jules gewerkt. We knutselden een taartje voor Jules. Vrijdag was het feest. Jules heeft getrakteerd met pannenkoeken en fristi.

Mmmmm, lekker!

Vandaag vierden we de verjaardag van Aimy. Ze is nu 3 jaar, wat een grote meid!

Vorige week vrijdag hielden wij ons grootouderfeest “Kleine monsters met grote gevoelens”. Het was een zeer geslaagd feest en alle kindjes hebben hun uiterste best gedaan. Ik wil alle helpers nogmaals bedanken, zonder jullie zouden wij dit niet kunnen verwezenlijken.

Afgelopen maandag gingen de kindjes van de peuterklas, 1e kleuterklas en 2e kleuterklas ijsschaatsen. Voor sommigen was dit super, voor anderen een beetje bibberen op het ijs.

       

Afgelopen maandagnamiddag vierden we de verjaardag van Mona. Ze is nu 3 jaar! Dikke proficiat en dikke zoen!

Deze week en volgende week staat “de stoomboot met ballen” in de klas. De kinderen vinden het super om erin te spelen. Ze verkleden zich graag in Sint en Piet.

Gisteren kwamen Sint en zijn 3 pieten op bezoek op school. De ene zwarte piet wilde honing halen bij de imker (jaarthema school), maar was gevallen en moest verzorgd worden. We stonden vol ongeduld te wachten aan het gemeentehuis en daar kwam gewonde piet aangereden in een ziekenwagen met sirene. Alle kinderen waren onder de indruk. Piet is al gauw beter toen de Sint een kusje gaf op het been en op de arm. Daarna kwamen ze bij ons in de klas. Er waren kindjes die wel op de schoot wilden zitten, anderen niet maar… er vloeiden geen traantjes en daar ben ik blij om.

Woensdag 20 december vierden we de verjaardag van Mauro. Hij is 3 jaar, dikke proficiat!

Vrijdag 22 december hielden we een kerstfeestje in de klas. De kinderen waren superbenieuwd wat er in de pakjes zat. Ze waren allemaal heel blij met de pakjes. Daarna mochten ze smullen van de lekkere chips en koekjes en dronken lekker fruitsap of appelsap.

                        

Maandag 8 januari zijn er 6 nieuwe kindjes gestart. Welkom Massimiliano, Aiden, Alies, Cyriel, Livia en Céline.

Maandag vierden we de verjaardag van Dries. Hij is nu 3 jaar. Dikke proficiat!

De nieuwe kindjes stellen het super goed. Ze hebben hun draai al goed gevonden en genieten van het spelen in de klas.

Vorig week leerden we over “Tello gaat naar toneel”.

Deze week leren we over “de dokter”. We hebben een dokterskroon gemaakt en kruisjes zelf uitgeknipt en gekleefd van klein naar groot. We kregen rode vlekjes en verband waar ze wilden.

 

Vorige week donderdag was Lilia jarig. Maandag bracht ze cake mee. Mmmmm lekker.

Op donderdag 1 februari startte een nieuw meisje in onze klas: welkom Suzanna!

 

Voor de vakantie vierden we carnaval in de klas. De kinderen vonden het superleuk om zich te verkleden en we maakten een mooie clown!

Donderdag 8 februari vierden we de verjaardag van Victoria. Ze is nu ook al 3 jaar!

Afgelopen maandag startten twee nieuwe vriendjes: welkom Finn en Charlotte!

Reeds een week geleden gaven onze kinderen drie keer het beste van zichzelf op de musical “De Bloemenkoningin”. De juffen zijn super fier op al die kapoenen!

Vrijdag 9 maart deed onze school mee met de Nationale pyjamadag van bednet. De kindjes vonden het superleuk om in pyjama naar school te komen.

Afgelopen vrijdag vierden we de verjaardag van Ruben. Hij is al 4 jaar! Dikke proficiat!

Afgelopen maandag gingen we in de voormiddag op bezoek bij Gitte en Nuria hun schaapjes. De kinderen mochten brood geven, korrels geven, helpen om melk te maken. De derde kleuterklas mocht helpen om de papfles te geven en iedereen mocht de schaapjes eens aaien.

        

In de namiddag vierden we de verjaardag van Ella. Ze is nu 3 jaar! Dikke proficiat!

Onze paasmandjes zijn klaar en vandaag mochten de kinderen lekkere roereitjes proeven.

  

Donderdag 29 maart vierden we de verjaardag van Louis! Hij is nu ook 3 jaar! Dikke proficiat!

    

Vrijdag voor de paasvakantie werden alle kinderen getrakteerd op een lekker paasontbijt door onze ouderraad. Ze konden kiezen uit cornflakes, boterhammen met choco, confituur, speculoospasta, fruitsalade en nog zo veel meer. Ze konden heerlijk smullen!!!

Maandag zijn er 5 nieuwe vriendjes gestart: welkom Valentina, Lore, Leon, Kato en Merel. We hebben nu een superlange turnrij.

 

De nieuwe kindjes versierden een verjaardagskroon voor op de verjaardagslijn.

We leren deze week rond thema voertuigen. De kinderen van de eerste kleuterklas hebben een auto met waterverf geschilderd. De juf kleefde er een foto van hen in, zo hebben ze hun eigen auto.

   

 We reden met een auto in de verf en de eerste kleuters hielden daarna carwash.

De peuters leerden ook een autoweg volgen op een groot blad en sorteerden de auto’s per kleur.

    

Donderdag kwam Jo met zijn grote vrachtwagen. Hij vervoert er normaal koeien mee. Wij mochten de koeien spelen. We mochten eens een toertje meerijden. Jo vertelde ook hoe de wielen omhoog gaan en toonde hoe het 2e verdiep omhoog gaat. Sommigen mochten de knopjes indrukken. De kinderen waren enorm onder de indruk!

        

Deze week hadden de drie jarigen:

Dinsdag vierden we de verjaardag van Gyliano, hij is 4 jaar!

Woensdag vierden we de verjaardag van Livia, zij is ook 4 jaar!

Donderdag vierden we de verjaardag van Elise, zij is al 3 jaar!

Vorige week speelden we op het grasveld en namen we eens een kijkje in de wilgenboog.

Gisteren was het supermooi weer, we maakten een korte wandeling in de industriezone. We hebben eventjes gerust op de bank op het pleintje. Daarna mochten we ons fruit opeten aan de grote picknicktafel. Dat was leuk!

Maandag zijn er twee nieuwe vriendjes gestart in onze klas. Welkom Timaux en Lize!

Maandag vierden we de verjaardag van Cyriel. Hij is nu 3 jaar, dikke proficiat!

Dinsdag vierden we de verjaardag van Aiden, ook hij is 3 jaar, 3 dikke kussen!

Vandaag gingen de eerste -en derde kleuterklas op schoolreis naar het familiepark Harry Malter. ‘s Morgens dreigde het weer onze uitstap te verknallen maar we hadden een topdag! De zon was vanaf 11u van de partij. Moe maar zeker voldaan keerden we naar school terug. Voor herhaling vatbaar!

N

 

 

 

Geef een reactie